Uncategorized

Søppeltaxi – få avfallet ditt fraktet fra A til B!

1. november 2023

En søppeltaxi kan være løsningen når du har avfall som må fraktes til en gjenvinningsstasjon. Når man ikke har tid eller mulighet til å gjøre dette selv, er det praktisk å la noen andre ta seg av jobben på en forsvarlig måte. 

Her ser vi nærmere på hvordan tjenesten søppeltaxi fungerer, og hvilke muligheter som finnes.

Hva er en søppeltaxi?

En søppeltaxi er vanligvis en varebil, lastebil eller kranbil som henter søppel etter avtale, og som deretter frakter dette til en gjenvinningsstasjon. Tjenesten tilbys vanligvis av private virksomheter, og er et alternativ til kommunal søppelhenting.

Søppeltaxien kan være nyttig både for sameier, borettslag, bedrifter og privatpersoner som trenger hjelp av avfallshåndtering. Husk at tjenesten også kan bestilles enten du har små eller store avfallsmengder. 

Hva inkluderer tjenesten?

Det er varierende hva en søppeltaxitjeneste inkluderer, men ofte vil du kunne få hjelp med følgende oppgaver:

• Sortering av avfall

• Bæring og lasting over i transportmiddelet

• Transport til nærmeste godkjente avfallsmottak

En moderne søppeltaxi-løsning kan også by på et mer komplett tilbud, der du også får tilgang på andre tjenester. Kanskje trenger du også robuste storsekker å sortere søppelet i? I så fall er det nyttig om du kan bestille dette gjennom samme leverandør.

Når har man behov for en søppeltaxi?

Norske kommuner tilbyr som regel jevnlig søppelhenting på private adresser, i borettslag og hos bedrifter. I noen tilfeller har man imidlertid så mye søppel at den kommunale hentetjenesten ikke er tilstrekkelig. Da kan en søppeltaxi være en god løsning.

For privatpersoner kan det for eksempel være praktisk å bestille en søppeltaxi i forbindelse med oppussing, hagearbeid eller flytting. I sameier og borettslag melder behovet seg gjerne i forbindelse med renovering av boligene eller dugnader.

Bedrifter kan også ha behov for søppeltaxi, for eksempel fordi den daglige driften medfører mye avfall. Dette er blant annet vanlig blant selskaper i bygg- og anleggsnæringen.

Bedrifter som mottar mange produkter, vil også kunne ha behov for hjelp med avfallshåndteringen. Kanskje har du store mengder pappemballasje som må fraktes til en gjenvinningsstasjon?

Søppeltaxien kan transportere ulike avfallstyper

Har du planer om å bestille en søppeltaxi? Da er det lurt å først forsikre seg om at den kan håndtere de avfallstypene du har behov for å frakte. Det er for eksempel ikke alle som frakter farlig avfall eller spesialavfall som asbest.

Her er noen av avfallstypene en moderne søppeltaxi bør kunne hjelpe deg med:

• Møbler

• Hageavfall

• Restavfall / blandet avfall

• Impregnert treverk

• Blandet treverk

• Isolasjon

• Dekk

• Elektrisk og elektronisk avfall

• Isopor

• Gips (med eller uten fliser)

• Tunge masser som jord og stein

• Metall og jern

• Glass

• Porselen (f.eks. WC-er eller servanter)

• Betong

Dersom du har svært tungt avfall, er det som regel nødvendig å bestille en søppeltaxi med kran. Den vil kunne løfte storsekker eller lignende som er lastet med tungt avfall, enten det er tungmasser, betong, jern eller lignende.

Tips til deg som trenger hjelp med frakt av avfall

Når du har store avfallsmengder som skal håndteres, kan det være lurt å sortere avfallet riktig fra start. Dette kan bidra til at du ikke trenger å betale søppeltaxileverandøren for å gjøre denne jobben for deg. 

Av den grunn er det lurt å ha gode sorteringsløsninger tilgjengelig mens du rydder eller pusser opp. Skal du for eksempel renovere en bolig, kan det være smart å ha egne sekker til henholdsvis metall, plast, trevirke, isolasjon og lignende.

Er det snakk om mye avfall, kan storsekker være et godt alternativ til vanlige søppelsekker. Disse sekkene vil også være laget av et kraftigere materiale, slik at sekken ikke rakner når du sorterer spisse gjenstander.

Et annet tips er å bestille søppeltaxi i god tid. På den måten vil avfallet kunne bli hentet så snart du er ferdig med ryddejobben. 

Hva koster en søppeltaxi?

Det å bruke en søppeltaxi trenger ikke å være så veldig dyrt. Prislappen vil imidlertid avhenge av mange faktorer, inkludert avfallsmengde og -type, og hvor langt søppelet skal fraktes. 

Siden distanse kan ha noe å si, kan man oppleve at en søppeltaxi i Oslo har andre priser enn tilsvarende tjenester på mer øde steder. Det er lurt å velge en leverandør som ikke opererer med skjulte kostnader, slik at prisen ikke blir høyere enn antatt.

Merk deg at kostnaden også kan påvirkes av hvorvidt du bestiller tjenesten som bedrift, borettslag eller privatperson. 

Sjekk gjerne ut en prisliste for detaljert oversikt over hva frakt vil koste. Du kan også be om et pristilbud, slik at du vet eksakt hva tjenesten vil koste i ditt tilfelle.

Bestill søppeltaxi i Oslo og resten av landet

Søppeltaxi er ikke bare noe du kan bestille i storbyene. Foruten søppeltaxi i Oslo, kan man også få hjelp i Lillestrøm, Trondheim, Romerike, Bergen og andre steder. Ja, du kan til og med få hjelp med henting av avfall dersom du bor lengre ute i distriktene.

Enten du trenger søppeltaxi i Lillestrøm eller andre steder, kan vi i Avfallsekk.no hjelpe deg. Vi henter avfall i hele landet, og hjelper deg der du er. Du oppgir enkelt hvor avfallet skal hentes i bestillingsskjemaet vårt.

Så snart du har oppgitt adressen din, vil du se den estimerte prisen for tjenesten. 

Vi har moderne søppeltaxi-løsninger for ethvert behov

Avfallsekk.no er en komplett løsning for deg som har behov for avfallshåndtering og transport av avfall. Hos oss finner du et bredt spekter av sorteringsløsninger, inkludert storsekker og beholdere for farlig avfall som asbest.

Sekkene kan enkelt bestilles på nett, og du kan deretter fylle dem opp med ønsket avfall. Vi har blant annet en standard avfallssekk som rommer 800 liter, og som kan fylles med opptil 1 250 kg avfall. Når sekken er full, kan du enkelt bestille søppeltaxi.

Vi henter avfallet ditt med kranbil når du er klar, og frakter det deretter til et godkjent avfallsmottak. Har du behov for hjelp med sortering, fikser vi dette også. Med oss kan du føle deg trygg på at avfallshåndteringen blir mest mulig sømløs og enkel.

Bestill big bags og søppeltaxi tilpasset dine behov!