Uncategorized

Bli kvitt tungt avfall effektivt

15. august 2022

Bli kvitt tungt avfall effektivt

Har du tungt avfall som stein, jord, metall, elektronikk, murstein, møbler eller lignende? Da kan det være vanskelig å kvitte seg med avfallet uten de riktige hjelpemidlene. Dersom du ikke har plass til en container eller vil spare tid, kan en avfallssekk være løsningen.

Her kan du lese mer om hvordan du effektivt kan bli kvitt tungt avfall med en stor sekk!

Hva er en containersekk?

En containersekk eller bigbag er en stor og romslig sekk som er laget av polypropen eller andre kraftige materialer. Sekken fungerer – som navnet tilsier – som en god erstatning for tradisjonell container.

Store avfallssekker måler gjerne omkring 100 cm i høyden, og er nærmere en meter bred og lang. En standard sekk vil som regel romme rundt 0,8 kubikkmeter eller 800 liter. Du kan trygt fylle sekken med tungt innhold som betong eller stein, da den tåler svært mye.

Hvordan fungerer bruk av stor avfallssekk?

Når du bruker en stor containersekk til avfallet ditt, vil som regel henting av avfallet være inkludert i prisen. Slik går du frem:

 1. Kjøp containersekk
 2. Fyll opp sekken (bruk tiden du trenger!)
 3. Bestill henting av sekken

Prosessen er med andre ord veldig enkel og oversiktlig, og er velegnet enten det er snakk om dugnad, oppussing, hagearbeid, opprydning eller lignende.

Fordeler ved å bruke en stor avfallssekk

Dersom du ønsker å bli kvitt tungt avfall effektivt, er det mange gode grunner til å velge nettopp en containersekk. Det kan for eksempel være utfordrende å få en container til tomten dersom eiendommen ligger vanskelig eller trangt til.

Det kan ofte være tungvint å bruke container, siden den er krevende både å frakte og plassere. En avfallssekk kan da være et langt enklere alternativ. Husk også på at du slipper å kjøre bort avfallet selv, noe som er praktisk og tidsbesparende.

Noen ganger har man heller ikke nok avfall til at det er forsvarlig å bestille inn en hel container. Da kan en containersekk (som både er lettere og mindre) være et veldig godt valg.

En stor avfallssekk lar deg også sortere avfall på en smart og enkel måte, noe som utvilsomt er bra for miljøet! Ellers kan det nevnes at det å bruke en stor avfallssekk kan være veldig prisgunstig, og du slipper gebyret som vanligvis tas ved direkte levering til avfallsstasjonen.

 • Enklere å få plass til (og plassere) enn en tradisjonell container
 • Du trenger ikke å kjøre avfallet til avfallsstasjonen selv
 • Tidsbesparende
 • Bra for miljøet
 • Billig

Hva kan man bruke en stor avfallssekk til?

En annen fordel med containersekker er at de passer til veldig mange ulike formål. Så lenge du har tungt avfall som er tidkrevende eller vanskelig å frakte med egen bil, kan en bigbag komme til god nytte. Her er noen vanlige bruksområder:

 • Hageavfall (jord, steiner, greiner etc.)
 • Byggeavfall (treverk, betong, gips, glass, mur etc.)
 • Elektronikk (TV, hvitevarer, høyttalere etc.)
 • Møbler og inventar fra bad (f.eks. toalett, servanter etc.)

Løsningen egner seg aller best til tung last, og du kan gjerne bestille flere sekker av gangen. Det å bestille mange sekker kan også være prisgunstig, siden du slipper å betale for henting flere ganger.

Hageavfall

Hva bør du ikke bruke avfallssekker til?

En avfallssekk kan brukes til det meste av tung last, men er ikke like godt egnet til alt av avfall. Du skal for eksempel ikke plassere farlig avfall i sekken, da dette må sorteres på en forsvarlig og anbefalt måte.

Farlig avfall inkluderer avfall som kan inneholde miljø- eller helseskadelige stoffer. Dette avfallet må sorteres på en måte som forhindrer at stoffene kan påvirke dyr, natur eller mennesker. I de fleste tilfeller er avfall i denne kategorien merket som farlig avfall.

Du kan levere batterier gratis til alle butikker som selger samme type batteri, uavhengig av merke. Batterier som feilaktig kastes i restavfallet er en brannrisiko – både i avfallsbeholderen, under transport og på gjenvinningsanlegget.

Hva skjer med en containersekk etter henting?

Når sekken er fylt opp og klar til henting, kan du enkelt bestille dette via nett om du bruker løsninger som avfallsekk.no sin QR-kode på bigbag. Sekken vil da bli hentet på den aktuelle adressen, og kjørt videre til en egnet gjenvinningsstasjon.

På gjenvinningsstasjonen vil innholdet bli sortert, slik at det som kan resirkuleres eller brukes på nytt ikke havner i avfallet. Majoriteten vil vanligvis gjenvinnes, men om noe karakteriseres som avfall blir det fraktet videre til deponi.

Du slipper altså jobben med å sortere avfallet på avfallsstasjonen, da dette er noe vi gjør for deg.

Verdt å tenke på når du bestiller stor avfallssekk

Det er lurt å tenke over plasseringen av den store avfallssekken før du begynner å fylle den med masse. Husk at det er vanskelig å flytte på sekken når den først har blitt fylt med tunge materialer som stein eller betong.

Sekken bør også stå lett tilgjengelig for lastebilen som skal hente den når du er ferdig. Husk på at en lastebil med kran trenger litt plass! Kranen kan løfte opp sekken omtrent 10 meter unna stedet der lastebilen står.

Hva koster henting av sekk?

Når du har fylt opp en bigbag med avfall, vil antall sekker og type avfall være avgjørende for hva henting vil koste. Husk at lokalitet også vil spille inn.

Du vil få informasjon om prisen når du legger inn avfallstype og antall sekker i bestillingsprosessen. Ved henting veier vi sekkene og kontrollerer hva slags avfallstype det er snakk om, noe som er greit om du er usikker på innholdet.

Bestill en avfallssekk til tung avfall i dag

Avfallsekk.no har løsningen for deg som har store mengder tungt avfall du ønsker å bli kvitt på en effektiv måte. Vår store sekk rommer 1800 liter, og er velegnet til alt fra betong og stein til elektronikkd. Sekken er laget av polypropen, og tåler derfor svært stor vekt!

Avfallssekken er også EN ISO 21898:2004-sertifisert, noe som betyr at den er velegnet for frakt av ikke-farlig avfall.

Hele kundereisen er digital, og det er viktig for oss å kunne tilby markedets enkleste bestillingsprosess. Bestill din avfallssekk på nett i dag, få den levert og bestill henting så snart sekken er fylt. Vi sørger for frakt til miljøstasjon og miljøvennlig avfallssortering.

Bestill din sekk i dag, og bli kvitt tungt avfall på 1, 2, 3!