Uncategorized

Big bag som alternativ til container

1. november 2023

Vurderer du containerleie? Da kan det være smart å tenke seg nøye om før du bestemmer deg. I mange tilfeller kan nemlig en big bag være et bedre alternativ! En bigbag er enkelt forklart en stor og robust sekk som er skreddersydd for enkel avfallshåndtering.

Les videre for å finne ut om en avfallssekk kan erstatte containeren du vurderer!

Grunner til å velge en big bag fremfor en container

I noen situasjoner  du ha en container, for eksempel hvis du har svært store eller tunge avfallsmengder. Andre ganger kan containeren fint erstattes av en big bag. Og det finnes mange grunner til å gjøre nettopp det.

Her er de viktigste!

Mer fleksible enn søppelcontainere

Det er ikke til å legge skjul på at en stiv container på 20 m3 kan være utfordrende å plassere, enten det er i nabolaget eller andre steder. En container som må plasseres utenfor huset kan fort sperre for biler, rullestolbrukere og fotgjengere. 

En storsekk er laget i et fleksibelt materiale, og har gjerne en størrelse på 0,8–1,8 m3. Det gjør det enkelt å plassere sekken slik at den ikke står i veien. Har du mye avfall, kan du eventuelt bestille flere sekker og plassere disse der det lar seg gjøre.

Har du tenkt å leie en liten container på 10 m3, kan du vurdere å erstatte denne med 4–5 bigbags. Disse kan plasseres ulike steder i gaten eller rundt huset, uten å være til sjenanse. Flere big bags gir deg dessuten mulighet til å sortere ulike avfallstyper separat!

Prisgunstig

En container kan ha en nokså stiv pris. Dette gjelder enten du vurderer containerleie eller -kjøp. Det å frakte en stor container til eiendommen kan også innebære at du må betale for tungtransport. 

Storsekker eller big bags er som regel et mer budsjettvennlig alternativ til containerutleie. Det gjør den til et godt alternativ for bedrifter, borettslag og privatpersoner med begrenset budsjett.

Enkel frakt og leveranse

Siden en container fort veier noen tonn, må den vanligvis fraktes ved hjelp av lastebil. Dette krever en del planlegging med tanke på leveranse. 

Ønsker du en enklest mulig bestillingsprosess, er en big bag det beste alternativet. Sekken kan enkelt sendes per post eller hentes, og krever ingen særlig planlegging! 

Tar mindre plass enn en typisk søppelcontainer

En container på 20m3 har som regel en bredde på over 2,5 meter og en lengde på i overkant av 6 meter. Det betyr at den tar opp over 15 m2 av bakkearealet ditt. Til sammenligning vil en stor big bag på 1 800 liter eller 1,8 mta opp i underkant av 2 m2.

Dersom du ikke har veldig store avfallsmengder, vil derfor en big bag være et supert alternativ til en container. Det er tross alt ikke nødvendig med en svær container dersom du likevel ikke kommer til å fylle den opp.

En big bag kan erstatte en container i mange tilfeller

Enten du vurderer en container på 5m3 eller andre størrelser, kan en big bag være et godt alternativ. Avfallssekker har nemlig mange av de samme bruksområdene, og kan brukes til både lett og tungt avfall.

La oss se nærmere på noen av situasjonene der en big bag kan være en god erstatter!

Container for hageavfall

Når det skal ryddes opp i hagen eller på borettslagets fellesområde vil det ofte bli en del hageavfall. I denne kategorien kan vi for eksempel nevne løv, kvister, gress, planter og greiner. I så fall har du kanskje vurdert en container for hageavfall.

Det kan imidlertid være enda mer praktisk og økonomisk å gå for en big bag. Fyll sekken med løv og annet nedbrytbart avfall fra hagen, og få orden!

Container for jord og stein

Har du tenkt til å bestille en container for jord og stein? Det er fort gjort å anta at en avfallssekk ikke vil kunne håndtere den tunge vekten. Men det stemmer ikke – en big bag kan fint brukes når du skal sortere avfall i form av stein eller jord.

En standard avfallssekk kan brukes til tunge masser, enten det er lett forurensede masser, stein, grus eller jord. Husk at dette ikke skal sorteres som hageavfall!

Container for betong og andre tunge materialer

Foruten jord, grus og stein, kan du også bruke en standard big bag til sortering av tunge masser som betong. Her er det imidlertid viktig å huske på at store avfallsekker ikke er egnet, da vekten blir for tung.

Er det snakk om veldig store mengder, kan en container være et bedre alternativ. Men får de tunge massene plass i en standard avfallssekk på 800 liter, er valget enkelt.

Container for bygg og oppussing

Når man skal rive, pusse opp eller renovere, vurderer man kanskje å leie en container til treverk, takstein og annet avfall. Ønsker du et plassbesparende og billigere alternativ, kan imidlertid en big bag gjøre samme nytten. 

Bestill gjerne flere avfallssekker dersom det vil genereres ulike avfallstyper. Impregnert treverk skal for eksempel sorteres for seg, mens blandet treverk kan gå i en annen sekk.

Container til gips

Én eller flere big bags kan også være et godt alternativ til en container om du skal kaste gips. Husk på at ikke all gips nødvendigvis skal sorteres sammen. Da er det praktisk å ha flere avfallssekker fremfor én container, siden det muliggjør separat sortering.

Ren og tørr gips uten fliser skal i så fall i én sekk, mens gips med fliser skal i en annen. Sjekk ut vår sorteringsguide for mer info!

Big bag er et godt alternativ til container i hele Norge

Avfallsekk.no leverer big bags av høy kvalitet i hele Norge, med unntak av Svalbard og Jan Mayen. Du kan få sekkene levert rett hjem, eller hente dem ved et av våre hentesteder. Vi tilbyr også henting av fylte sekker for bedrifter og private i hele landet.

Sekkene kan plasseres de fleste steder, men husk på at kranbilen må kunne kjøre frem til sekken ved henting. Vi ønsker å være et økonomisk og praktisk alternativ til containerutleie – fra Oslo til Bergen, til Ålesund eller Moss. 

Bestill sekker her!