Uncategorized

5 grunner til at Big Bags revolusjonerer avfallshåndtering for bedrifter

8. mai 2023

Vurderer bedriften din å benytte seg av store avfallssekker i forbindelse med avfallshåndtering? I så fall finnes det mange gode grunner til å gjøre nettopp det. Såkalte big bags kan gjøre avfallshåndteringen både enklere og mer økonomisk.

Her er de fem viktigste grunnene til å gå over til big bags!

1. Plassbesparende

Dersom vi sammenligner big bags med andre alternativer – som for eksempel containere – er løsningen svært plassbesparende. Hvis bedriften din opplever at containere blir for store, er store avfallssekker et smart og mindre plasskrevende alternativ.

Hvorvidt virksomheten bør velge det ene eller det andre, avhenger av både avfallsvolum og plass. Hvis bedriften genererer mange tonn avfall per avfallstype, vil containere ofte være det mest praktiske. Vel, i hvert fall så lenge du har plass til det!

Er det derimot snakk om relativt små avfallsmengder, vil en container ofte ta unødvendig mye plass. Da kan avfallssekker være et bedre alternativ. Husk at du alltids kan plassere flere big bags i avfallsområdet om én sekk ikke er tilstrekkelig per avfallssort.

2. Mer fleksibelt

Big bags er fleksible siden de er laget av vevd PP-materiale. Dette gjør det også uhyre enkelt å plassere sekkene der du selv ønsker. Containere og avfallsspann er ofte stive og store, noe som begrenser mulighetene for plassering.

Om du har en container, er det som regel nødvendig å sette den midt på parkeringsplassen eller ved innkjørselen til bedriftens område. Noen ganger må den settes på gateplan, og da kan bedriften oppleve å få ekstrakostnader i form av kommunal gateleie.

Big bags kan enkelt plasseres i hjørner av en parkeringsplass, og er relativt lette, små og fleksible. De kan som regel settes på områder hvor du ellers ikke hadde hatt rom for en stor container.

Strategisk plassering av big bags rundt omkring på bedriftseiendommen gjør avfallshåndtering lett tilgjengelig!

3. Miljøvennlig og oversiktlig kildesortering

Hvis bedriften leier inn én stor container, er det fort gjort at flere avfallstyper plasseres i denne ene beholderen. Det er kanskje ikke plass til flere containere ved siden av hverandre, noe som fører til at man slurver med kildesorteringen.

Med big bags vil det ofte være enklere å tilrettelegge for riktig og enkel kildesortering. Siden avfallssekkene er forholdsvis små sammenlignet med containere, vil du kunne ha plass til flere avfallstyper på samme areal. 

Bedriften kan for eksempel ha én avfallssekk for plastavfall, én for papp, én for trevirke og så videre. Det er enkelt å merke sekkene med avfallstype, slik at de ansatte får et overblikk over hva som skal sorteres hvor.

Husk at forbrukere blir stadig mer bevisste på å handle hos miljøvennlige bedrifter. Ved å vise at selskapet ditt tar ansvar, kan dette bidra til å styrke både omdømme og miljøprofil. 

4. Big bags er slitesterke og robuste

Sammenlignet med en container er en big bag nokså liten. Likevel er det verdt å merke seg at sekkene er overraskende sterke og robuste. De er laget av polypropylen, som er veldig slitesterkt og vekttålig.

Sekkene kan derfor fylles med tyngre avfallstyper som for eksempel trevirke, el-avfall eller betong – uten problemer.

Ellers kan det også nevnes at polypropylen er et gjenvinnbart materiale. Når sekkene er slitt ut, vil de kunne gjenvinnes og bli til nye produkter. På den måten kan naturressursene spares! 

5. Økonomisk

En femte grunn til å velge big bags, er at løsningen er veldig økonomisk sammenlignet med mange andre alternativer. Og da spesielt for bedrifter som har relativt små avfallsmengder og ikke vil dra nytte av en stor container.

Kostnadene for å leie inn en container avhenger av både leverandør, transportmetode, størrelse og andre faktorer. Men på generell basis vil containere koste mer enn store avfallssekker.

Husk også på at big bags er fleksible og enkle å plassere, noe som også betyr at du sannsynligvis slipper å betale gateleie. Det er nokså enkelt å finne plass til sekken på egen eiendom. 

Sekker er som regel også langt billigere å få fraktet til bedriften. En tom container vil som regel måtte bli transportert av lastebil, på grunn av den høye vekten. Big bags kan sendes per post, eller hentes direkte ved nærmeste utsalgssted – uten spesialtransport.

Big bags for ulike avfallstyper

Visste du at det finnes ulike typer big bags? En standard avfallssekk kan benyttes til så mangt, inkludert hageavfall, murstein, betong, gips, metall, el-avfall, fliser og porselen. Bestiller du en ekstra stor avfallssekk, er denne ideell for både isolasjon, trevirke, dører, gips og lignende.

Samtidig finnes det spesialsekker som er laget for deg som skal håndtere helt spesielle avfallssorter. Du kan blant annet kjøpe big bags for asbestholdig avfall, noe som lar deg levere avfallet til mottaket i henhold til gjeldende krav.

Big bags kan fås i forskjellige former og størrelser, alt etter hva bedriften din har behov for. Det er dessuten mulig å få trallesekker, altså big bags som kan festes til en tralle for enkel transport.

Du kan også velge fleksible big bags på stativ, som enkelt kan plasseres på en pall for enkel håndtering og transport.

Bedriften din trenger ikke å frakte avfallet selv

Når en big bag er fylt opp, kan bedriften din få hjelp med transport av avfallssekken til et godkjent avfallsmottak. Husk at sekken kan veie mye når den er full, avhengig av innhold og avfallsvolum.

Sekken kan hentes av en kranbil som løfter sekken opp på lasteplanet før den fraktes videre til mottaket. Dette er både enkelt og tidsbesparende for bedriften din!

Vi har big bags for enhver bedrift!

Vi i Avfallsekk.no har spesialisert oss på nettopp big bags, og har ulike størrelser og typer bedriften din kan velge mellom. Blant bestselgerne våre finner du «Avfallssekk stor» og «Avfallssekk standard», som rommer henholdsvis 1 800 og 800 liter.

Du kan enkelt bestille sekker på nettsiden vår. Velg sekkene bedriften din trenger, og få dem levert til ønsket adresse. Fyll opp sekkene med avfall, og bestill deretter henting. 

Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for norske bedrifter å velge gode, miljøvennlige og praktiske løsninger for avfallshåndtering.

Bestill sekker, i dag!