Uncategorized

5 fordeler ved å bruke big bags / avfallssekker for avfallshåndtering

9. mars 2023

Avfallssekker vs. avfallskontainere: Fordeler og ulemper

Er du usikker på hvilken løsning du skal bruke for oppsamling av avfall? For mange står valget mellom kontainer og avfallssekk. Dersom vi sammenligner de to, kan avfallssekker i PP eller såkalte big bags kan by på mange fordeler.

Her er noen av dem!

1. Miljøvennlig: Kildesortering blir enkelt og oversiktlig

Dersom du leier inn en kontainer vil som regel alt avfall havne i én og samme beholder, enten det er tre, metall, plast eller andre ting. De siste årene har stadig flere fått øynene opp for kildesortering, og her er big bags et supert alternativ.

Fremfor å leie inn én kontainer, kan du leie inn flere avfallssekker basert på hvor mange avfallstyper du har. Det kan for eksempel være praktisk med én sekk til trevirke, mens en annen sekk brukes til gips, betong eller andre avfallssorter.

Sekkene er ikke høyere enn at du kan se oppi dem, noe som gir deg full oversikt over hva som skal hvor. Du kan dessuten merke sekkene med avfallstype, slik at det blir enda vanskeligere å sortere avfallet feil.

Avfallssortering er miljøvennlig, og noe som burde prioriteres av både private og bedrifter. Husk dessuten på at du kan ilegges dyre gebyrer på avfallsstasjonen om du slurver med sorteringen.

2. Fleksibel plassering

En annen fordel med avfallssekker er at de er veldig enkle å plassere. En kontainer er stor og tung, og må ofte plasseres ved innkjørselen eller parkeringsplassen på eiendommen. Ofte vil det også være nødvendig å plassere containeren på gateplan, noe som kan medføre at du må betale gateleie til kommunen.

Avfallssekker i PP er laget av vevd materiale og er både fleksible og lette sammenlignet med en kontainer. Det er derfor uproblematisk å plassere dem der du ellers ikke ville fått plass til kontainere.

Har du flere avfallssekker kan du plassere dem strategisk rundt omkring på eiendommen, slik at det blir kort vei til avfallsløsningen. Skal for eksempel nabolaget ha dugnad, kan det plasseres avfallssekker i flere sidegater slik at alle har kort avstand til en avfallsbeholder.

Siden kontainere er tyngre, større og vanskeligere å plassere, blir det gjerne til at man ikke får like mange plasseringsmuligheter. Kontaineren står kanskje flere hundre meter unna der dugnadsarbeidet eller opprydningen pågår, noe som kan være tungvint.

3. Perfekt når en kontainer blir for stor

Avfallssekker kan også være det beste valget når man ikke har så altfor store avfallsmengder. Det er hverken økonomisk eller praktisk å leie en stor kontainer dersom store deler av kontaineren forblir tom.

Når du har avfallssekker kan du enklere tilpasset avfallsløsningen etter avfallsmengden. Om én avfallssekk blir for lite, er det ikke plasskrevende eller dyrt å bestille noen ekstra sekker.

Tenk derfor over hvor mange avfallstyper du har behov for å sortere, og hvor store volum det er snakk om. Dersom du skal kaste flere tonn av én avfallstype, kan kanskje kontainer være en bedre løsning.

Har du derimot mindre mengder av flere avfallssorter, lønner det seg som regel å bruke avfallssekker.

4. Budsjettvennlig

Prisen for å leie en kontainer kan variere, siden både transport, leverandør og størrelse spiller inn. Generelt sett koster kontainere likevel mer enn big bags.

En av fordelene ved avfallssekker er at du vanligvis ikke trenger å betale gateleie, slik du som nevnt ofte må om du bestiller en kontainer. Dette bidrar til at den totale kostnaden blir lavere.

Du vil også kunne spare transportkostnader. En kontainer veier mye, og må vanligvis transporteres av lastebil til deg som kunde.

5. Enkel bestilling og levering av avfall til avfallsmottak

La oss heller ikke glemme at big bags er en veldig enkel løsning når det kommer til frakt og levering. Big bags kan sendes per post, noe som stort sett er både enklere og mer budsjettvennlig for deg som kunde.

Når sekken er fylt opp kan du bestille henting eller levere avfallet på egen hånd til nærmeste avfallsstasjon. Med en container er du stort sett avhengig av transporthjelp både ved levering og henting.

Andre fordeler med big bags

Foruten overnevnte fordeler, finnes det også andre gode grunner til å velge big bags neste gang du skal ha opprydning.

Robust og gjenvinnbart

Avfallssekker er kanskje mindre enn de fleste kontainere, og tåler heller ikke like mye vekt. Samtidig er big bags overraskende robuste, og du kan fylle dem med alt fra betong og elektronikk til trevirke.

Vevd polypropylen er for øvrig gjenvinnbart, noe som er positivt for miljøet. Når sekken en dag er utslitt, kan den derfor gjenvinnes og gjøre nytte for seg. På den måten kan vi spare naturens ressurser, og utnytte eksisterende materialer flere ganger.   

 

Det finnes big bags for ethvert behov

Ellers kan det nevnes at det finnes ulike typer big bags tilpasset avfallstype. Det er blant annet egne big bags for asbestholdig avfall, og disse kan dessuten fås i ulike størrelser. Du finner også fleksible avfallssekker festet til stativ, samt selvstående sekker.

Løsningene er tilpasset både privatpersoner og bedrifter, slik at alle kan finne avfallssekker tilpasset sine behov. Big bags er med andre ord like aktuelt ved opprydning i forbindelse med oppussing hjemme, som ved opprydning på profesjonelle bygg- og anleggsplasser.

Bestill big bags av høy kvalitet

Vi har nå sett på fem av de viktigste fordelene ved å velge en avfallssekk neste gang du skal ha dugnad eller opprydning. Det å kunne sortere avfallet på en enkel og oversiktlig måte er miljøvennlig, og kan i tillegg være en mer budsjettvennlig løsning.

Fleksibel plassering av sekkene og praktisk størrelse gjør dessuten avfallssekker til et brukervennlig alternativ. Du kan bestille sekker basert på hvor mye avfall du har, og sekkene kan plasseres i kriker og kroker der en kontainer ikke ville fått plass.

Hos Avfallsekk.no finner du to ulike typer big bags i PP. Sekkene er i et robust, vevd materiale, og fås i størrelser på både 0,8 og 1,8 m3. Sistnevnte kan fint tåle vekten av ett tonn med avfall, enten det er snakk om betong eller andre avfallstyper.

Bestill big bags i dag, og få sekkene levert på 1, 2, 3!